Kirjoitus lisätty sivuille 2.12.2017.


Mikä on oikea tie?


Moni ihminen on miehen kaltainen, joka pelastettiin varmalta paleltumiskuolemalta, kun oli sammunut ankarana pakkasyönä lumihankeen. Mies ei tajunnut olevansa varman
kuoleman edessä ilman apua. Jos emme koe olevamme pelastuksen tarpeessa emme osaa etsiä pelastajaakaan.

Nykyaika on häivyttänyt Jumalan elämäänsä häiritsemästä. Ei
ole trendikästä uskoa. Joulupukki on syrjäyttänyt täysin joulun oikean syntymäpäiväsankarin. Jeesusta ei juuri jouluna mainita, hyvä jos ohimennen pääsiäisenä.

Kuitenkin enkelit, jotka laskeutuivat korkeudesta maapallon
pimeyteen, julistivat paimenille ilosanoman. Pimeyden keskelle räjähti suuri kirkkaus, joka pelästytti pimeyden lapset. Heitä tyynnytettiin ennen julistusta: ”Älkää pelätkö” Kun olemme eläneet väärin ja omatunto syyttää meitä, paljastavaan valoon ei halua tulla. Pelottaa se, että kaikki lika näkyy, teot tulevat julki. Sisin on jo tuominnut meidät. Tekojemme ja kurjuutemme tuntien näemme elämän synkkänä ja lopun kauhistuttavana. Juuri nuo kurjat paimenet, joita ei yhteiskunnassa minään pidetty, kuulivat jotain käsittämätöntä. ”Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle”.

Tuo suuri ilonaihe oli Jeesus, pelastaja, köyhien ja kurjien
ystävä. Valtava ilouutinen ilmoitettiin ensin niille, jotka pelastusta eniten tarvitsivat. Jotka eivät tajunneet olevan syntisiä kadotettuja, lähellä kuoleman portteja. Sitten sama uutinen tuli kuuluttaa kaikelle kansalle. Syntisimmästä kilteimpään. Jokainen meistä tarvitsee pelastusta, julistaa taivaasta lähetetty sanansaattaja-Jumalan enkeli. Jeesus itse sanoi, ettei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

Taivaan Isä tietää mikä meille on parasta. Me olemme
tietävinään. Jeesus tuli valmistamaan meille tien. Hän on tie, totuus ja elämä. Siitäkin huolimatta, että ilosanoma elää inflaation aikaa korkean elintason yhteiskunnissa.

Omalta osaltamme rukoilemme, että tänä jouluna moni saisi
kokea toisenlaisen joulun. Ei sitä mitä tulee lahjojen, juomien ja ruokien kautta, kynttilämeren ja joululaulujen kautta, tunnelman ja tuoksujen kautta vaan sen kautta että Jeesus saa täyttää sydämen uskolla, ilolla ja voimalla. Se
kantaa arjessa, ahdistuksessa, yksinäisyydessä ja missä ikinä elätkään. Uskon kautta saat varmuuden siitä, mihin olet matkalla ja kenen kanssa. Uskon kautta saat uusia ystäviä ja saat jakaa toiveitasi, huoliasi ja ilojasi. Niin toimii
Jumalan seurakunnat, joista me olemme yksi. Vajavaisia ihmisiä yhteydessä iankaikkiseen, suureen ja rakastavaan Jumalaan.

Tahdomme olla siunaamassa Urjalaa ja sen asukkaita tänä
vuoden viimeisenä kuukautena – ja jatkossakin. Tervetuloa tutustumaan meihin Urjalan Huhtiin, Armon Tuvalle.

- Pekka Paukkala